Pijnlijke spieren en een hernia die opspeelt…

Dat gelooft toch helemaal niemand als je zegt dat je op het strand loopt in je t-shirt op 1 november. Ik ook niet. In mijn tas zitten de handschoenen die ik de maand hiervoor al eens aan had op de fiets. En aan de kapstok hangt mijn sjaal en muts. De jas hangt achteloos over mijn schouder en ik loop in mijn t-shirt. Twist zwemt in zee en krijgt er geen genoeg van. Micka zoekt iedere viervoeter die maar in haar zicht komt. Ze wil spelen maar niet met Twist want die is te nat. Lief maakt foto’s van alles wat hij tegen komt en ik zoek schelpjes of maak foto’ s en ondertussen houd ik Micka in de gaten. Ze is een vrijbuiter, zodra ze van de lijn is maakt ze haar wereld heel groot. Toch komt ze altijd weer aanrennen om dan weer een poosje naast me te lopen tot ze weer iets ziet wat op een vriendje lijkt, dan maakt ze weer dat ze weg komt. Als vriendje geen vriendje wil zijn komt ze wel weer kijken waar ik blijf. Het is grappig om te zien. Twist blijft blaffen dat hij achter iets aan wil zwemmen. Lief gooit nog een ‘nep’ stok de zee in, Twist erachter aan om na een tijdje zoeken weer terug te komen met niks en dan weer blaffen…. eindeloos spel. Twist wordt 8 jaar de volgende maand, grijze haren om zijn snoet laten die leeftijd zien. Maar hij doet alsof hij 3 is en vervolgens krijgt hij last van de spieren en zijn rughernia en moet hij het weer een dag bezuren. Maar wat hij het liefste doet blijft hij doen. Zodra hij de zee ruikt is het gedaan met de rust… hij zal daar vast niet in veranderen.

IMG_0437.JPG

Wij lopen het strand af, honden weer aan de riem en door duin en bos terug naar het huisje. We sjokken zo een paar uur rond en komen amper iemand tegen. Dat is het fijne van dit gebied, die rust…. heerlijk.

3 gedachten over “Pijnlijke spieren en een hernia die opspeelt…”

  1. Een mooie dag in november, het kan!
    Zo hadden we een paar jaar geleden al hele warme februaridagen, en ondanks dat het lekker is is het toch een beetje eng.
    Een beetje maar hoor, de winter komt nog wel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *