Nachtelijke uren

We gaan op vakantie en we nemen mee: de honden, hun kleedjes, brokken, voerbakken, hondehaarborstel en de bench. Micka slaapt in de bench en eet in de bench en zit soms haar tijd uit in de bench. Als Twist moet eten dan zit Micka in de bench. Micka schrokt, Twist twijfelt bij iedere hap en doet er dus 3 keer zo lang over. Micka slaapt, Twist doet alsof. Zijn ogen zijn soms wel dicht mijn zijn piepert niet. Hij wil altijd naar buiten, Micka niet. Hij wil altijd uit, Micka niet. Als het regent of sneeuwt of hagelt of stormt het maakt niet uit Twist wil altijd naar buiten. Micka niet. Micka wil rust en eten. Twist wil rennen en niet eten. Onvoorstelbaar veel verschil in die 2 honden maar ze zijn aan elkaar gehecht. Alleen is ook maar alleen. Denk ik…….
We hebben dus alles mee. Aan niets ontbreekt het, zelfs Twist is na 3x een rondje strand hongerig. Ze hebben dus beweging genoeg gehad, gegeten, nog een rondje over het strand in het donker (niet verder vertellen maar Micka is een angsthaas in het donker) en dan is er rust in de tent.
Slapen
Tot Twist denkt ‘ha, ik ben op Ameland en daar is strand en daar is zee en daar ben ik dol op.’
Hij denkt niet ‘ha, wat lekker, ik lig hier lekker op mijn kleedje en mijn baasjes slapen lekker, ik ga ook lekker slapen.’
Nee, dat denkt hij niet. Hij maakt het hele huis wakker.
Zucht.
Drie uur is het en ik zeg tegen lief dat hij zich niet moet laten verleiden om toch naar buiten te gaan. Twist piept thuis ook nooit in de nacht! ‘Ja, maar misschien is er toch iets!’
Zucht!
Ik stap eens uit bed, grijp Twist in z’n nekvel en vertel hem dat hij op moet houden!
Zucht!
Een kwartier later stapt lief uit bed om Twist eens in z’n nekvel te grijpen, dat gaat net iets anders maar het duurt niet langer voor hij weer piept.
Zucht!
Dochter praat even onvriendelijk tegen Twist.
Zucht!
Lief stapt uit bed, trekt zijn kleren en zijn schoenen aan en neemt Twist mee naar buiten.
Micka begint te piepen.
Twist komt terug en lief vertelt dat hij naar het strand wil en verder niks.
Twist piept
Zucht! Wij worden boos
Twist slaapt in de auto
Micka mist Twist en piept
Wij draaien nog wat links en rechtsom en vallen in slaap
Twist heeft heerlijk geslapen in de auto, om half 9 waren wij wakker en hij sliep nog.
Wij gingen piepen, dat snapt iedereen

4 gedachten over “Nachtelijke uren”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *