Lege bladzijden om te vullen…

‘Heb jij ook goede voornemens’, zo werd er gevraagd eind december.
‘Nee, ik doe daar niet aan, ik ben ook niet op 1 januari gestopt met roken om maar eens iets te zeggen, ik zou verder ook niet weten wat een goed voornemen is’.
Oprecht, ik weet het niet. Of……. Ik wil mijn cholesterol graag omlaag zonder statines zodat ik toch de cardioloog enigszins gerust kan stellen bij de volgende controle. Maar is daar een goed voornemen voor te maken? Ik kan het niet verzinnen, oprecht, ik weet het niet.
Dus ik wens iedereen een gelukkig nieuwjaar en hoop dat iedereen veel groene voornemens heeft. Gewoon genieten van het leven, maak er vooral iets goeds van.

Dus steek geen vuurwerk af waar mensen lopen zodat ze blind kunnen worden, of probeer nu eens niet zo diep dronken te worden dat je voren niet meer weet of je van achteren nog leeft. Of probeer nu eens iets minder afval te produceren in 2015. Dat vind ik dan wel weer een goed voornemen. Zoals nu 100 mensen de uitdaging hebben aangenomen om 100 dagen geen restafval te produceren. Dat heeft ook zin. Daar ga ik dus aan meedoen. En ik roep gelijk de rest van Nederland op om daar ook eens goed naar te kijken. Afval scheiden waar het kan, een composthoop of bak in de tuin. Hoeveel pakjes, zakjes maak jij per dag open?

Afval minderen is meer dan alleen maar afval minderen. Je zorgt beter voor de aarde en daar wordt toch iedereen blij van.

IMG_5290

foto 1/365 van het jaar 2015.
Vandaag had ik het druk met aangifte doen en andere zaken. Iemand is het jaar erg humeurig begonnen en heeft vuurwerk onder de dakpannen van ons IVN Struunhuus aangestoken.
Hoezo gelukkig nieuwjaar

1/365

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *