Afsluiter van januari

Op de valreep ging ik nog even snel naar de winkel en de markt. Bah, bah, bah, mijn lijf wil niet vandaag en het snot komt me de oren uit. Die snotneus die ik al weken heb, want al weken lang loop ik, zo lijkt het wel, met een druppel aan het puntje van mijn neus. Niet verkouden maar gewoon van het winterweer een snotneus. En dat is niet erg, dat snuit ik een keer en weg is het weer. Maar nu niet. Dan is het linkerneusgat verstopt, dat het rechter, dan een kuchje, dan een pijntje links, dan een pijntje rechts. Ik kan er niks mee en voel die kop vol watten nu ook niet echt als een aanmoedigingsprijs aan. Zo van, je kunt vandaag wel dit en je kunt wel dat. Uiteindelijk doe ik wat huishoudelijk werk en sleep de stofzuiger achter me aan door het huis en werk wat stofjes en vieze vingers weg. En verder hou ik mij gedeisd en constateer dat het de laatste dag van januari is. De maand met toch wel aardig wat winterse streken, een aanslag op de vrijheid van meningsuiting, een ledenvergadering, een hoogtepunt want grootzoon is 9 jaar geworden maar ook veel dieptepunten. Dat is de eerste maand van het jaar, die lange, soms koude, vaak grijze maand is voorbij.

31 - 31 jan

Dan begin ik morgen met een opgewekt hoofd… als het enigszins kan zonder al te veel snot, aan een nieuwe maand. Ook een bijzondere maand. Maar daar moet ik nog een nachtje over slapen. De dagen lusten geen uitstel, gedachten wel. Die vallen in dat nachtje slapen vaak prima op de plek. Het moet zo zijn denk ik dan. Dus kom maar op februari.


31/365

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *