Veeg

Was het druk? Ja, het was druk… niet te
Mijn lampje van de tank werd rood! Ik rijd naar het tankstation en zie diesel staan ….. en tank euro nog iets
Mijn ogen zien de prijs omhoog stuiteren en mijn lampje gaat branden. Te laat natuurlijk! 10 liter is er naar binnen en ik kijk verschrikt van auto naar tank naar diesel naar euro…
Ik zeg niets….. ik denk alleen maar *MUTS*
Mijn stappen gaan richting kassa en ik maak de opmerking ‘vandaag heb ik mijn haarkleur eer aangedaan en inplaats van diesel benzine in de tank gegooid… hij wist niet wat te doen. Zijn baas had een snuggere opmerking die mij nog waakzamer maakte. Lief gebeld, hij ging eens informeren. Niemand die het zeker wist. Garage wist wel zeker. Niet starten, vooral niet starten.
Sta ik dan met mijn goede gedrag. Midden op het pad bij het tankstation, afspraak in de agenda, honden die nodig uit willen…. enz enz.
‘Binnen een half uur is er iemand bij u mevrouw.’
Dat was nog sneller…. ‘mijn’ autootje ging de lucht in en werd meegesleept naar de garage…. lief kwam mij halen.
‘Nee, lach maar niet, dat heb ik zelf al gedaan! Hoe ik dit nu gehad heb?’
Naar huis, aan het werk om een dik uur later helemaal druk in het lijf weer thuis te komen. Het zat me nogal dwars natuurlijk.
Lief had geschreven dat we mijn nieuwe log moesten vieren… lekker uit eten gaan dan….
en dat hebben we gedaan.
We hebben een bijzondere feestelijke maaltijd genuttigd, vol verrassingen, met hele bijzondere hapjes en een oester met koriander en stukjes gemarineerde tomaat op een bedje zeezout…. dat laatste eet je niet, dat is voor de show… net als de 6 doosjes met een strikje.
‘Zoek maar een doosje uit….. ‘, zei ze.
Lief had een ‘helaas’
Neneh kreeg een heerlijke fles witte wijn mee naar huis.
Maar eerst kregen we nog een klein stukje heerlijke kaas op een veeg van appelstroop, met een likje gepureerde vijgen in de ene hoek van het bord en gehakte hazelnoten in de ander hoek.
Die veeg…. aangezien ik al het nodige had gedronken werd die veeg niet geheel serieus genomen maar meer van het bord geschraapt. Die veeg die deed het, die maakte mij zo vrolijk dat ik even niet aan diesel dacht….
Vandaar

6 gedachten over “Veeg”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *