Als de ….. van huis is

Dan eten we pannenkoeken! Of eerst stampot andijvie. Kleine opschepper werd grote opschepper met stampot andijvie.
En de dag erna eten we pannenkoeken.
IMG_7266Ik ben wel benieuwd wat we vanavond gaan eten. Ik heb nog geen idee. Maar dat je ervan gaat groeien, dat staat vast.
Lief zit in Madrid voor zijn werk en heeft naast het werk nog voldoende tijd en ruimte over om zich daar te vermaken. Hij woont op de 11de verdieping van de slaapfabriek zoals hij het hotel noemt. De slaapfabriek. IMG_7223 Ik houd het vooral laag bij de grond en hoef maar 1 trap op voor de slaapkamer. Dat is echt wel iets anders dan 11 hoog in de slaapfabriek. Hij heeft het naar zijn zin. Ik ook wel. Er zijn niet alleen de eetmomenten samen met zoon maar ook allerlei andere dingen die op mijn pad komen. Weer moet ik nadenken over iets waar ik nog nooit over nagedacht heb. Grootzoon komt uit school en heeft een groot probleem. Hij heeft geen gat in zijn sok maar een gat in zijn favoriete gymtas. De schoenen steken eruit.
‘Oma dat kan jij wel maken!’ Oma heeft er een hard hoofd in. ‘Dit is echt geen sinecure grootzoon’, zeg ik. ‘Maar jij doet het wel hè oma!’, komt er min of meer dwingend uit zijn mond. Eenmaal thuis ga ik de schade eens bekijken en het eind van het liedje, na heel veel gepraat heen en weer is dat hij een nieuwe tas krijgt. Dit is echt geen sinecure. Deksel open, tas erin, deksel dicht. Oma kan het. IMG_7237 Ondertussen heb ik hondebeest al een aantal keer uitgelaten en ik verbaas me over de straatbloempjes in de onze straat. Ze zijn best grappig, de kleine bolletje graven zich in tussen de stoepranden en stenen. Verbazend knap als je bedenkt dat het niet alleen een worteltje is wat ontwikkeld maar ook een bolletje. Die moet haast vierkant worden in plaats van rond zijn. IMG_7247 (1) Ja, knap zo’n plantje. Trouwens wat ook knap is, helemaal in de zon is de oranje trilzwam. De knaloranje kleur springt er natuurlijk uit in een perkje met wat gesnoeide struiken en een paar bomen. Loofbomen wel te verstaan. Oranje trilzwam komt het hele jaar rond voor op loofbomen en daar word ik helemaal blij van. Zowel van oranje als loof.IMG_7245 Ik sta dus toch even in het perkje, ‘beware for de drol van de hond’! Ik heb al wat blik en zelfs een condoom opgeruimd in het park, ik hoef er niet nog een laagje poep overheen. Wat me wel weer bij het volgende brengt. In Hoogeveen is het nat. Overal waar je kijkt is water en modder. ‘Waar zijn mijn droge sokken’, denk ik als ik toch echt dwars door de plas naar de deur moeten lopen. IMG_7231 Dit is toch vreselijk, zo kun je de koning toch niet ontvangen. Nee, dan dochter, die stuurt mij een whatsapp vol hartjes. Ze loopt ze overal op. In het bos, in de stad, op de stoep, aan een boom, tussen de kiezels. You name it en het ligt er. IMG_7263 De dagen rijgen zich aaneen, wandelen met de hond, blubbertrappen in het bos, blikjes opruimen. ‘Ben je weer aan het opruimen’, zei de mevrouw die net van de tennisbaan afwandelt. ‘Ja, altijd’, zeg ik. ‘Ik weet het zegt ze.’ Gelukkig weet zij het. Ik heb tijdens de wandeling eens zitten filosoferen met mezelf. Hoe kan het toch dat je een blikje wel meeneemt naar het bos, daar leegdrinkt en vervolgens in het bos achterlaat. Is de jaszak of tas dichtgegroeid tijdens het drinken van het bocht uit het blikje? Ik heb geen idee. Kitkat… ook van die leuke verpakkingen. Ze lossen niet op, nooit een keer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *