Als ik het in 1 woord zou zeggen

Daar moest ik vanmorgen toen ik wakker werd aan denken. Lief pakte mijn hand en fluisterde ‘gefeliciteerd’. Over hoe het te zeggen in 1 woord. Gefeliciteerd slaat op 39 jaar getrouwd, dit jaar elkaar 41 jaar kennen en luisteren naar mensen die zeggen ‘de meeste halen het niet’.

Wat is het woord dat past bij een leven wat je zolang samen deelt zonder dat het pijn doet, zonder dat het knelt, dat je elkaar in de waarde laat, dat er ruimte is voor eigen ontwikkeling, ruimte voor een carrière. Dat je samen de schouders onder het gezin zet en samen de keuzes maakt. Maar ook alleen de keuzes kunt maken en je dan toch gesteund voelt.

Wat is het woord als ik het zou weten, wat is dat ene woord dat past bij 39 jaar getrouwd. Als je het uitrekent ben je langer samen dan alleen en langer samen dan ooit met je ouders. Wij hebben dat beide zo beleefd en nog. Soms zegt lief ‘je verdient een lintje dat je het volhoudt’. Maar wat is het dan.  Waarom wordt ‘de meeste halen het niet’ al snel geroepen als je zegt dat je de trouwdag viert. Dat je 39 jaar samen oploopt.

Dat moet wel liefde zijn.

#liefde: betekent diepe acceptatie van en genegenheid voor, welgezindheid tot of toewijding voor een ander of jezelf

Eén gedachte over “Als ik het in 1 woord zou zeggen”

  1. Gefeliciteerd! Ons halen jullie niet meer in: 55 jaar in oktober. De ingrediënten voor een succesvol samen zijn en blijven zijn jullie (en ons!) bekend! Mooi!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *