Lekker bezig!

‘Druk, ja druk. Jij hebt het druk, toch?’
‘Zullen we afspreken dat ik lekker bezig ben’

Vooral dat, ik ben lekker bezig. Met 100 en nog meer dingen. Het ene is nog niet af of het andere is al begonnen.
Zo was ik pas ‘iets’ aan het maken voor een tweeling. Otto en Gijs. Twee boefies eerst klas die een cadeautje krijgen. En ik mocht het maken. Dat ik dat mocht maken komt niet uit de lucht vallen natuurlijk. Met mijn ‘grote mond’ zeg ik ‘oh, leuk, dat wil ik wel maken’.
Waarvan akte!!

Ik krijg een tekening en kleurenschema en ga aan het prutsen. Ik kan het ook echt niet anders noemen want er staat niets vast. Dus ik kan toepassen wat ik wil. Het moet wel ‘Gijs en Otto proof’ worden, die twee zijn nogal van de ‘kan het kapot, dan gaat het kapot!’

Een oude spijkerbroek wordt opgeofferd, en Gijs wordt onder mijn handen gevormd. Daarna Otto en dan Mik. Mik is onderdeel uit het leven van de tweeling. Mik wordt geboren. Eindelijk is er eentje af. Maar….. het is een tweeling.

Ik begin aan de tweede. Meestal krijg ik dan het gevoel dat het lopende band werk is, dus ik doe het anders. Ik doe het andersom. Dan is het geen lopende band werk en ik houd er zin in. Mik ernaast, naam erbij. Rits erin. Op de post! Klaar.

Ondertussen, tussen Gijs en Otto door kwamen Nick en Noël regelmatig over de vloer. ‘Wat wordt dat oma?’

‘Een etui’.
‘Ik wil ook wel een etui’.
‘Ik ook’, zei de ander.
‘Maak maar een tekening’, zei ik. ‘Een tekening die jij op je etui wilt hebben’.
Dus maakten ze een tekening. En kreeg ik er een kleurenschema bij.

Zaterdag 6 mei kwam grootzoon eens even informeren, ‘hoe is het met mijn etui, is die al af?’

‘Heeft iemand een idee waar je toverballen kunt kopen?

2 gedachten over “Lekker bezig!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *