Rode roosjes, korenbloemen en margrieten…

We zijn weer thuis, de wasmachine draait. Bijna 10 volle zonovergoten dagen weggeweest en nu weer thuis. Eerst met het hele gezin bij elkaar en daarna, toen iedereen weer aan het werk was of naar school ging was de tijd voor onszelf. Allereerst de stilte die haast pijn deed aan de oren. Ineens was er niets anders te horen dan de vogels. Niet eens het ruizen van de wind in de bomen, die wind was er nauwelijks. Op zo’n moment mis ik alle kinderen en realiseer ik me de enorme rijkdom die we hebben. Ik ben dankbaar voor alles.

‘Wat gaan we morgen doen’, is standaard de vraag die wel elkaar stellen aan het einde van de dag. En dan maken we een plan om er aan de einde van de volgende dag achter te komen dat het niet werkt. We maken van iedere planning om ergens naar toe te gaan helemaal niks. Willen we naar Ecomare, stranden we op een heel mooi duinpad en dwalen zo weer een paar uur rond. Willen we naar de markt in Den Burg… is die al op maandag geweest. Willen we naar de Slufter, stranden we bij de vrijwillige vogelwachters in de Geul om even later met de voeten door het water van de zee op het verste puntje van de Hors te lopen. We zien vlak voor onze neus een bruine kiekendief een fazantengezinnetje belagen. Alarm, maar prachtig om te zien. Of we staan ineens tussen de orchideeën, middenin het duingebied of zomaar mooie fietspaadjes. We slingeren door het landschap en ik zal maar niet vertellen hoe vaak ik heb geroepen dat ik verliefd ben op de bermen. Veel te vaak waarschijnlijk. De bedwelmende geur van duizenden duinroosjes, het prachtige geel van de moerasandijvie, klaprozen, korenbloemen, margrieten…

’40 Jaar geleden had ik die in mijn haar’, zei ik tegen mijn lief. ‘Weet je het nog?’

 

 

Eén gedachte over “Rode roosjes, korenbloemen en margrieten…”

  1. 40 jaar geleden gestrand met Margrieten in je haar, en overal en altijd blijven stranden, heerlijke verrassingen waar jij terecht komt, wat je beleeft en waar je over schrijft!

    Hartelijk gefeliciteerd 💋

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *